Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، بهروز ساری‌صراف استاد گروه آموزشی آب و هواشناسی دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: چنانچه می‌دانیم یخ زدگی هواپیما در مسیرهای پروازی در طول سال‌های اخیر یکی از عوامل مخاطرات پرواز هواپیما بوده و عامل سقوط در بعضی رخدادها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با تاکید بر اینکه بر اساس نتایج تحقیقی در این دانشگاه، آزمایشگاه داده‌های ماهواره‌ای دانشگاه تبریز توانایی در تشخیص مخاطره آب و هواشناسی یخ زدگی هواپیما را دارد، تصریح کرد: با استفاده از داده‌های ماهواره‌ای لحظه‌ای که توسط این آزمایشگاه دریافت می‌شود و نیز با الگوریتم‌های هوش مصنوعی که در این آزمایشگاه به دست آمده است، این توانایی را داریم که بتوانیم قبل از پرواز مخاطره یخ زدگی هواپیما را به صورت نقشه‌های ژئو دیتابیس در اختیار کادر پرواز، یا مهندسان پرواز شرکت‌های هواپیمایی قرار دهیم.

رییس دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز همچنین با بیان این نکته که با توجه به اینکه کادر پرواز منابع اطلاعاتی خودشان را دارند، از این رو این داده‌ها و اطلاعات بدست آمده در آزمایشگاه داده‌های ماهواره‌ای می‌توانند به عنوان منابع اطلاعات کمکی مورد استفاده قرار گیرد، اضافه کرد: یکی از ثمرات و کاربردهای تشخیص مخاطره یخ زدگی برای خلبان و شرکت‌های هواپیمایی صرفه جویی میلیون ها دلار در مصرف سوخت در طول یک سال است.

به گفته وی داده‌های مورد استفاده در این تحقیق با استفاده از داده‌های حاصله در این آزمایشگاه و مقایسه آن با پایگاه‌های داده آب و هوایی بین‌المللی به دست آمده است.

گزارش فارس حاکی است، این یافته‌ها با استفاده از تحقیقات عزیزاده دانشجوی دکتری به راهنمایی دکتر هاشم رستم‌زاده و مشاوره دکتر علی محمدخورشیددوست به دست آمده است.

انتهای پیام/60001

 

منبع: فارس

کلیدواژه: تبریز دانشگاه هواپیما آب ماهواره یخ زدگی خبرگزاری فارس فارس تبریز آزمایشگاه یخ زدگی هواپیما هوش مصنوعی الگوریتم یخ زدگی هواپیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۵۹۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!

زی‌سان: فرانک کندال، وزیر نیروی هوایی ایالات متحده روز پنجشنبه پروازی آزمایشی با مدل جدیدی از جت جنگنده اف-۱۶ این کشور انجام داد. این هواپیما مجهز به یک هوش مصنوعی است که جنگنده را کنترل می‌کند و نیازی به خلبان ندارد.

کندال پس از فرود جنگنده در کالیفرنیا گفت که به هوش مصنوعی این جنگنده برای شلیک سلاح در زمان لازم اعتماد دارد.

سامانه هوش مصنوعی این جنگنده مجهز به تعدادی رایانه و در مرحله آزمایش و «یادگیری پرواز» به روشی امن است. این پرواز اعتمادی نمادین به نقش آینده هوش مصنوعی در نبرد‌های هوایی آمریکا محسوب می‌شود.

فرانک کندال در این باره گفت: «ما تمایل داریم از هوش مصنوعی استفاده کنیم و آن را به عنوان یک چیز مستقل تصور می‌کنیم. [هوش مصنوعی]واقعا نرم افزاری است که کار را پیش می‌برد. وظایف بسیار پیچیده‌ای را انجام می‌دهد و از فناوری‌های جدیدی استفاده می‌کند که شامل محاسبات بسیار قدرتمند و ریاضیات پیشرفته برای حل مسائلی است که قبلاً نمی‌شد با رایانه حل کرد.»

ارتش آمریکا قصد دارد از این فناوری برای بهره برداری از یک ناوگان هوایی بدون سرنشین ۱۰۰۰ هواپیما و پهپاد استفاده کند.

کندال اضافه کرد: «ما قادر خواهیم بود از این هواپیما‌های بدون خدمه به روشی تاکتیکی در شرایطی که نمی‌خواهیم از خدمه استفاده کنیم، بهره ببریم. البته دور انداختنی نیستند و ما آنها را دور نمی‌اندازیم. ما قصد داریم از آنها استفاده‌های مجدد کنیم. هدف این است. اما می‌توانیم از آنها به عنوان ماشه استفاده کنیم و آنها را در جا‌هایی قرار دهیم که عمداً برخی از آنها قربانی شوند تا آتش طرف مقابل را تحریک کنند و محل استقرار دشمن را ردیابی کنیم؛ و به طور کلی فکر می‌کنم خلبانان ما از اینکه رقیب جدیدی داشته باشند خوشحال می‌شوند.»

نگرانی عمیق در خصوص تسلیحات مجهز به هوش مصنوعی

کارشناسان صاحب نظر در امور تسلیحات و گروه‌های بشردوستانه عمیقاً نگران هستند که ادوات جنگی مجهز به هوش مصنوعی روزی بتواند به طور مستقل با پرتاب و شلیک بمب‌ها و مهمات، و بدون دخالت و تصمیم همه جانبه انسان، باعث کشتار شوند. از این رو آنان به دنبال محدودیت‌های بیشتر در استفاده از این گونه تسلیحات هستند.

اگرچه نظارت انسانی در استفاده از سلاح‌ها همیشه وجود خواهد داشت، اما نگرانی‌های گسترده و جدی در مورد واگذاری تصمیم مرگ و زندگی به حسگر‌ها و نرم افزار‌ها همچنان به قوت خود باقی است و یک واکنش سیاسی فوری و بین‌المللی می‌طلبد.

روی آوردن ارتش‌ها به هواپیما‌های مجهز به هوش مصنوعی ناشی از نیاز آنان به امنیت، هزینه و نیز قابلیت‌های استراتژیک است.

به عنوان مثال، اگر آمریکا و چین روزی وارد جنگ شوند، ناوگان امروزی نیروی هوایی متشکل از جنگنده‌های گران قیمت و سرنشین‌دار هر دو طرف در سایه پیشرفت‌های فعلی در سیستم‌های جنگ الکترونیک، فضا و نیز دفاع هوایی آسیب پذیر خواهند بود.

نیروی هوایی چین در حال پیشی گرفتن از ایالات متحده و در حال جمع آوری ناوگانی از پرنده‌های جنگی بدون سرنشین است.

tags # اسلحه و جنگ افزار ، هوش مصنوعی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • دعوای زنان هواپیمای کویتی را وادار به فرود اضطراری کرد
  • پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی (فیلم)
  • صدور ششمین هشدار هواشناسی سطح زرد
  • استقرار نخستین موتور هواپیما در دانشگاه حکیم سبزواری
  • (ویدئو) پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی
  • برگه‌های آزمایش الکی!
  • خبری که جهان را نگران کرد؛ پرواز اولین جنگنده اف-۱۶ مجهز به هوش مصنوعی!
  • مردم ۷۰ درصد هزینه‌های آزمایشگاهی را از جیب پرداخت می‌کنند
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران